Preporučujemo da posjetite...

Mostar 70 km - razgledavanje grada i Starog Mosta iz 16. stoljeća.
Mostar je grad sunca i zelenila, grad kontrasta, širokih ulica i uskih uličica, tradicionalnog Kujundžiluka i suvremenog središta, grad u kojem se dodiruju kultura i umjetnost Istoka i Zapada koje su ostavile vidljive tragove što su odoljeli i prirodnim silama i vladarima. Ipak, veličanstveni kameni spomenik svakako je Stari most izgrađen 1566.g. Ima veliki kameni luk i uvršten je na popis UNESCO-ve zaštićene kulturne baštine.

Međugorje 60 km - mjesto Gospinog ukazanja, a u povratku posjet vodopadu Kravice na rijeci Trebižat
Nakon 1981.g. Međugorje postaje napoznatije i najposjećenije hodočasničko mjesto i svetište u ovom dijelu Evrope koje su posjetili milijuni hodočasnika iz cijelog svijeta.
U selu Bijakovići na mjestu Podbrdo od 24 lipnja 1981.g. grupi međugorske djece svakodnevno se ukazuje Gospa. Od tada je Međugorje jedinstveni fenomen. Međugorje je udaljeno svega 29 km od Mostara.

Počitelj je historijsko naselje orijentalno-mediteranskog karaktera smješteno u dolini rijeke Neretve i jedna od najljepših kulturno-historijskih cjelina u Bosni i Hercegovini.
Počitelj predstavlja tvrđavu koja potječe iz srednjega vijeka. Utvrda je štitila ulaz u dolinu donje Neretve na putu iz Drijeva prema Bišću. Prvi put se Počitelj navodi u povelji za vojvodu Stjepana Vukčića 1444. (Posichell, Vdobranah castello con lo contato). U januaru 2003. historijsko gradsko područje Počitelja proglašeno je nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine...

Ptičji rezervat i park prirode na jugu Bosne i Hercegovine bogat močvarnim biljkama. To je močvara koju stvara podzemni vodeni sustav rijeke Krupe.
Međunarodno vijeće za zaštitu ptica stavilo je ovaj rezervat na popis važnih ptičjih staništa jer je ovaj rezervat najveći ovakve vrste u ovom dijelu Europe kako površinom, tako i raznolikošću.
Idealan je za ljubitelje ptica i prirode, te obitelji s djecom jer je prepun slatkovodne ribe, divljih patki, guski, liski, jastreba, čaplji, fazana, veprova i divljih konja...

Manastir Žitomislić je jedan od kulturno najznačajnijih pravoslavnih manastira Hercegovine iz 16. vijeka, a posvećen je Blagovještenju Presvete Bogorodice. Nalazi se u kotlini na putu iz Mostara za južnu bosanskohercegovačku granicu. U staroj humskoj oblasti predstavlja najzapadniji održani pravoslavni manastir. Kadija nevesinjski je 1566. godine izdao dozvolu za gradnju crkve u Žitomislićima. Rad na podizanju crkve i razvijanju manastirskih objekata oko nje trajao je preko 40 godina a već 1606. godine pominju se prvi monasi manastira...

Blagaj je naselje u Hercegovini, 7 km južno od Mostara.
Tu se nalazi izvor rijeke Bune, iz kojeg izvire ispod litice visoke više stotina metara. Iz izvora izlazi 43 kubika vode u sekundi.
Buna je jedna od najčistijih rijeka u ovome dijelu Europe te je bogata ribom. Dolaskom na izvor moguće je upražnjavati piknik, šetnju, razgledanje kulturno-povijesnog naslijeđa i lokalnu gastro ponudu.
Specifičnost ovog područja predstavljaju raznovrsni fenomeni površinske i podzemne hidrografije...

Dubrovnik 60 km - izlet autobusom sa razgledavanjem starog grada Dubrovnika u pratnji vodiča.
Upijte divne dojmove o jednom od najljepših mediteranskih gradova.
Fantastične vizure mame na fotografiranje, a motivi koje bilježite uvijek iznova zadivljuju. Kupite neki od tipičnih dubrovačkih suvenira (gulozece, tradicionalni filigranski nakit, brončanog sv. Vlaha, konavoski vez...) i neka vas uvijek posjeća na dan kad ste tek započeli otkrivati Dubrovnik, ali ste se sigurno u njega zauvijek zaljubili i poželjeli vratiti...

Mljet je za mnoge turiste jedan od otoka izgubljenih na pučini. To je otok do kojeg je i u stvarnosti teško doći. Ne dozvolite da krajolik, koji se spominje u pričama o Odiseju, svetom Pavlu, benediktincima i sredozemnoj medvjedici, i za Vas ostane neotkriven.
Mljet je naoko nerazvedeni izduženi otok, širok prosječno 3 km, a dugačak 37 km. Otok osebujnosti i kontrasta, a Nacionalni park "Mljet" zauzima njegov sjeverozapadni dio. 11. studenoga 1960. godine proglašeno nacionalnim parkom i prvi je pokušaj zaštite izvornog ekosustava u Jadranu...

Poluotok Pelješac je uz istarski poluotok, najveći na jadranskoj obali. Od Stonske prevlake do rta Lovišta na sjeverozapadu dug je 65 km.
Veća mjesta su Ston, Brijesta, Trpanj, Viganj, Orebić. Stanovnici se najviše bave turizmom, vinogradarstvom - proizvodnja dingača, vinski podrumi u Potomju i Stonu, te stočarstvom i ribarstvom.
Poznate su solane, te uzgoj školjkaša. Svoje čari Pelješac duguje podjednako crkvama i plemičkim vilama, kao i svojim izvrsnim crnim vinima, dingaču i postupu...

Fotosafari Delta Neretve 25 km - izlet do delte rijeke Neretve (Opuzen), vožnja tradicionalnim neretvanskim lađama deltom Neretve uz bogati fish piknik. Delta Neretve od Metkovića do ušća sa sjevera i sjeveroistoka omeđena je ograncima dinarskih planina, a s juga podgradinsko-slivanjskim brdima..
Najvažniji gradovi su Ploče, Opuzen i Metković.
Izvorno se sastojala od 12 rukavaca, ali je pod utjecajem čovjeka te nakon brojnih i opsežnih melioracija i kultivacije tog poljoprivredno bogatog prostora, broj rukavaca sveden na samo četiri...

Ston 20 km - glasovit po solanama i uzgoju kamenica. Obala uz gradić, uzduž kanala i u uvalu Prapratna prikladne su za kupanje, ribolov i podvodni ribolov. Ston je okružen 980m dugim zidom s utvrdama. Taj veliki utvrđeni komleks gradili su Dubrovčani (1333-1506.god). Također, Stonjani su poznati po proizvodnji vina, i zasigurno ćete u nekom od vinskih podruma i konoba kušati njihova vina.
Mali Ston leži u maloj, razvedenoj uvali. Mali Ston poznat je po uzgoju školjaka - uvala Bistrina i Kanal Malog Stona...

Korčula 80 km - izlet do Korčule, kombinirano autobusom i brodom sa razgledavanjem starog grada.
Korčula je hrvatski otok na jadranskom moru pored dalmatinske obale. Tri najveća mjesta na Korčuli su glavni grad Korčula, Blato u unutrašnjosti, kao i mali lučki Vela Luka na zapadu otoka.
Otok je bio naseljen još u pretpovijesti. Najstariji nalazi su starijeg kamenog doba, u Veloj spili.
Postoje mnoga sporenja, no izuzev nekih drugih gradova (Venecija, Istanbul), smatra se da se na Korčuli rodio Marko Polo 1254. U glavnom gradu stoji kuća za koju se vjeruje da je u njoj rođen Marko Polo. Naime, ulica i dio grada (po postojećim zapisima koji postoje i danas) u kojem se danas nalazi tzv. kuća Marka Pola, odgovaraju prostoru koji od najranijih dana pripada upravo obitelji Polo...

Izlet brodom, panoramska vožnja po neumskom i malostonskom zaljevu

Foto Galerija

Pogledajte galeriju slika koju smo pripremili za vas...
više>>

Naši izleti

Pogledajte šta je to što trebate posjetiti ovo ljeto...
više>>

All Rights Reserved - apartmani-adriatic.ba
powered by: WebStudio