Upoznajte Neum i njegov prelijepi zaljev Neum-Klek

Bogata ponuda Neuma

Grad Neum, na prvi pogled vrlo jednostavan - more i plaže... obasjani suncem. Međutim odlična pozicija na južnom Jadranu ga uvijek učini zanimljivijim. Tu ima mjesta za svakoga... tu su i bučne prenapučene plaže, pune movinga, mladih i zabave, a postoje i one "za koje nitko ne zna" gdje se može guštat u osami.

Grad Neum

Navečer je posebno ugodno otići do grada - po malo živosti prije spavanja ili malo zabave prije izlaska. Preporučujemo da istražite neumsku obalu i pronađete skrivene plaže uz pogled, koji se ne može vidjeti u gradu, na prekrasno zvjezdano nebo.

Grad Neum je smješten u zaljevu Neum - Klek na magistralnoj cesti Split – Dubrovnik te udaljen je od Splita 150 km, od Makarske 75 km a od Dubrovnika 60 km nadomak je autoputa Dalmatina. Prometno je dobro povezan sa unutrašnjosti Bosne i Hercegovine i Hrvatske te sa zemljama srednje i zapadne Europe. Udaljenost Neuma od zračne luke Dubrovnik je 75 km , od zračne luke Mostar 70 km, a od željezničke stanice Ploče i Metković 30 km. Tako je Neum i zračnim putem povezan s većim središtima u zemlji i inozemstvu, i ima sve mogućnosti za aktivan turizam tijekom cijele godine.

Gastronomija

Riba je vrlo cijenjena po svojoj kvaliteti i okusu, te školjke koje je najbolje probati pa tek onda o njima pričati... Uz nju dobro idu i drugi gastronomski specijaliteti: bijelo vino, rakija travarica, domaći prošek.

Tijekom ljeta održava se tradicionalni neumski etno festival kada se svira i pleže tradicionalna hercegocačka glazba i kola . U to doba grad je pun, turista i raznih glazbenika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i svijeta te cijeli gradski trg – Pijaca i cijeli grad pleše! Ritam je vrlo karakterističan i jednostavan pa su turisti oduševljeni jer od prve znaju korak.
Uz samu blizinu apartmana nalazi se i jedno veliko bogatstvo: ljekovito blato. To je područje plitkog mora na čijem dnu se nalazi bogata naslaga ljekovitog mulja. Ovo prirodno bogatstvo koristi se za liječenje reumatskih oboljenja, ali i raznih dermatoloških bolesti. Mulj se nanosi na oboljelo mjesto i pušta da se na suncu osuši i stvrdne.

Zabava

Na plažnom prostoru svakodnevno se organizira raznovrsna animacija (aqua aerobic, jutarnja gimnastika itd.) i drugi oblici zabave, a u večernjim satima organizira se animacija i zabavno-glazbeni program za djecu i odrasle ("Miss plaže", "Karaoke", "Ribarske večeri", mini-disco za najmlađe itd.).

Postoji i disko u prostorijama hotel Neum , dok po gradu ima i kafića koji rade do kasno u noć. Na glavnoj gradskoj plaži često se može čuti pjesma uz gitaru. Za one željne mirnije zabave, šetnja može biti itekako čarobna i uzbudljiva. Na rivi ima puno štandova sa raznim morskim stvarčicama te autentičnim suvenirima.
Ako je jedna od onih večeri kada vaterpolo klub igra kao domaćin, možete uz reflektore uživati u zanimljivim utakmicama . A ako jednostavno samo želite sjesti na rivu ili uz more i lagano pijuckati nešto osvježavajuće, i to je moguće. I za kraj, pijuckanje domaćeg vina u konobama skrivenim u hladovini je poseban ugođaj. Dobro pothlađene domaće konobe su pravo zadovoljstvo nakon vrućeg ljetnog dana.

Sport

Prilike za sportske aktivnosti u gradu ima na pretek. U neposrednoj blizini glavne gradske plaže nalazi se Vaterpolo klub.
Za one sklone izazovima koje pruža priroda postoji uređena biciklističkih staza uz samu obalu. Strastvenim biciklistima posebno preporučamo svibanj, lipanj i rujan kao mjesece u kojima se može uživati u čarima prirode i brdskim stazama, jer tada nema prevelike vrućine. Od morskih sportova bezbrižno plivanje uvalom uz pogled na okolna brda je posebno čarobno, pogotovo u jutarnjim satima mira.

Oni željni surfanja na dasci uživat će u popodnevnim maestralima i povremenim ljetnim burama i burinima. Ako ste pak željni malo više adrenalina, unajmite si jet-ski, ili se dignite paraglideom visoko iznad uvale i uživajte u ljepoti uvale kao na dlanu. Isto tako podmorje je prepuno života, tako da oni sa željom za ronjenjem na dah ili s bocama neće ostati prikraćeni uživanja u plavetnim dubinama.